Plzen – Ostrava 2: 0, hjemme feirer tittel, motstander til andre liga

Pilsen var nok til å sikre tittelen og tegne, men det forlot ingenting til tilfeldighet og scoret Patrik Hrošovskýs straff og Daniel Kolářs sekstende seier på rad.

Det har skapt en ny ligapost som har holdt Sparta i 1999/2000 sesongen med 15 seire hittil. I tillegg, hvis han vinner de resterende tre runder, kan han også opprette en ny poengrekord. Troféet til mesteren vil bli overtatt av spillere onsdag 11. mai under en hjemmekamp mot Jablonec.

“Jeg er glad. Nesten rørt at det gjorde det. Vi fortjente måten vi gikk gjennom ligaen. Jeg vil takke guttene mye, “sa en glad Pilsen-trener Karel Krejčí en stund etter kampen i TV-intervjuet.

Han blandet oppstillingen.Vaněk ble litt skadet i reservatet, og Limbersky-forsvareren kom usannsynlig i midten av feltet. Bak ham lå Matějů på venstre side av forsvaret og spilte 3: 0 på Sparta Hubník til høyre.

Den siste Baník spilte ikke dårlig på favoritten, men Plzeň hadde mer av spillet. Hun truet for første gang i det tolvte minutt da Ďuriš overskred midtpunktet og ikke la sin sekstende treff i ligasesongen. Ikke engang i løpet av 21 minutter etter Hubníks kryssing kom Kolář fram og gjestmesteren Šrom tok også Limbers etterfølgende skudd. Hjemmelaget åpnet poenget etter en halv time. Ďuriš gikk selv til Šroma, som tok det, og Hrošovský sendte målvakten fra Ostrava til motsatt side.Den slovakiske midtbanespilleren slo ligaen for første gang siden mai.

Banik gikk aktivt inn i andre omgang og Kozáčika strukket ut av avstanden i den 51. minutt Celba. Men i det 54. minutt slo de vestlige bohemere seg for andre gang. Etter at Hubník sparket av sin egen halvdel, unngikk Ďuriš offside, mens Šrom fremdeles tok seg til ham i en egen flukt, men Kolář sendte allerede ballen med litt flaks bak linjen. gjestenes keeper.

En annen spenning ble gitt av Ostrava-supporterne, etter at opptøyene politiet måtte gripe inn.På den annen side begynte Pilsen-fans å feire koraller fra midten av andre halvdel, og til slutt tok de ut et banner med en påminnelse om den første klubbens tittel, som Viktoria også vant i 2011 etter kampen med Ostrava.

“Alle titlene er fine, jeg er her Jeg har allerede den fjerde, fordi jeg regner med ungdommen, men dette er definitivt den mest verdifulle. Han er den første i stillingen som leder, som har et stort ansvar, sier Tailor. “Det er uvirkelig hva vi har gjort her. Jeg innrømmet ikke det, jeg ville bare vinne det neste spillet, og til slutt er denne vinnende linjen veldig interessant. “Baník sier farvel til ligaen etter femti år.Han er et av de mest tradisjonelle league lagene og forlot den høyeste konkurransen bare i 1949 og 1966. Nå er ligaen bare Slavia: 51 år på rad. Mislykket høst ble dødelig for Ostrava, hvor den bare fikk fire poeng.

“Pilsen har allerede vært forberedt på å feire. Vi prøvde ikke å ødelegge fotballen og spille den, “sa gjestebok Vlastimil Petržela. “Pilsens seier var velfortjent, men vi hadde ikke dårlige seksjoner der. Vi kunne også gå til sjanser, men vi gjorde opp for det. Det var en skole for guttene. “