Vannslalomerer Vojtová og Mašek forsvarte verdensbronse i miksen

I lørdagens kamp om medaljer i tradisjonelle fagdisipliner vil imidlertid bare en tsjekkisk båt være i spill takket være kanoisten Tomáš Rak. I semifinalen endte han på den siste tiendeplassering, og for de neste fem padlere endte mesterskapet. Rohan endte på 26. plassering med en straffer på fire sekunder. Vojtová avsluttet rett bak henne, Barbora Valíková var sekstende.Alle tre gikk uten berøring.

Tittelen i miksen ble vunnet av polakkene Aleksandra Stach og Marcin Pochwala, som med ett trykk scoret et 36 hundre hundre nederlag av rent gullforkjemper Margaux Henry med Yves Prigent fra Frankrike.

Vojtová og Mašek med en “poke” halte bak vinnerne med 3,77 sekunder, Fišerová og Jáně fikk to berøringer og ble skilt med nesten syv sekunder fra tittelen.

“Med Verča vi er allerede ganske i harmoni. Vi kommer til å komme på det to ganger i uken, vi har syklet sammen andre året og det er fullt mulig, sa Mašek. “Etter semifinalen ble jeg så skuffet, fordi vi i det hele tatt mislyktes.Heldigvis så vi på videoen fra andre tur, vi forandret mange ting og vi klarte å gjøre den ganske fin, “la han til.

C2-blandingen kom tilbake til verdensmesterskapet i fjor i Pau etter 36 år definitivt erstattet herrenes dublingsløp. Mens det i Frankrike var elleve blandede par i starten, søkte bare sju skip i Brasil i medalje.

“Litt færre mennesker startet her enn i fjor fordi det er litt ut av hånden, men konkurransen var her,” sa Mašek.

Fredag ​​vil Rio fortsatt bestemme seg for finalister mellom kanoister og padlere.Tomas Rak, Vitezslav Gebas, Lukas Rohan, Veronika Vojtova, Barbora Valikova og Katerina Kudejova kjemper om lørdagens finale.